Δες πότε πρέπει να αλλάζεις τους υαλοκαθαριστήρες σου

Δες πότε πρέπει να αλλάζεις τους υαλοκαθαριστήρες σου

Δες πότε πρέπει να αλλάζεις τους υαλοκαθαριστήρες σου 970 346 phoenixdaamt

Εάν δεν θέλεις να οδηγείς με ένα βρώμικο τζάμι και μειωμένη ορατότητα, τότε φρόντισε να έχεις τους υαλοκαθαριστήρες σου σε καλή κατάσταση.

Η ορατότητα είναι το σημαντικότερο πράγμα στην οδήγηση για να μην τρακάρεις, και αυτή στην εξασφαλίζουν μόνο οι υαλοκαθαριστήρες. Μάθε λοιπόν πως θα πρέπει να τους αλλάζεις τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο για να έχεις πάντα καθαρά τζάμια, όμως δες και αυτά τα tips για να ξέρεις κάτι παραπάνω:

1. Έλεγξέ τους τακτικά

Οι υαλοκαθαριστήρες είναι από πλαστικό και αυτό σημαίνει πως δέχονται εύκολα μεγάλη φθορά. Φρόντισε, λοιπόν, να τους ελέγχεις τακτικά και να τους αντικαθιστάς όταν βλέπεις πως το τζάμι πλέον δεν καθαρίζει.

2. Άλλαξε κάθε 30.000 χιλιόμετρα υαλοκαθαριστήρες

Ναι, πολύ καλά διάβασες, εάν κάνεις πάνω από 30.000 χιλιόμετρα τότε θα πρέπει να αλλάζεις τους υαλοκαθαριστήρες σου ανά 6 μήνες, καθώς η φθορά λόγω του αέρα και της χρήσης είναι μεγάλη. Εάν παρκάρεις το όχημά σου σε γκαράζ, ακόμα και αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα θα διαπιστώσεις πως δεν θα χρειαστείς αλλαγή στα 30.000 χιλιόμετρα γιατί οι υαλοκαθαριστήρες σου προστατεύονται από τον ήλιο.

3. Κάνε την αλλαγή μετά το καλοκαίρι

Η καλύτερη εποχή για να αλλάξεις τους υαλοκαθαριστήρες σου είναι μετά το καλοκαίρι και αυτό γιατί ο ήλιος πλέον δεν θα είναι τόσο δυνατός. Αυτό σημαίνει, λοιπόν, ότι θα έχεις τα μέγιστα αποτελέσματα την εποχή που ξεκινούν σταδιακά οι βροχές. Εάν κάνεις δύο αλλαγές το χρόνο τότε μπορείς να αλλάξεις υαλοκαθαριστήρες πριν από κάποιο μεγάλο ταξίδι και πάντα με διαφορά 6 μηνών.

4. Ακούγονται; Φωνάζουν για αλλαγή

Όταν το λάστιχο των υαλοκαθαριστήρων σκληρύνει, τότε σταδιακά ακούγονται. Αυτό είναι ένδειξη πως έχει φτάσει η στιγμή να αλλαχτούν. Επιπλέον, από αυτό το σημείο θα παρατηρήσεις πως δεν καθαρίζουν και τόσο καλά όλα τα σημεία, ενώ θα διαπιστώσεις πως αναπηδούν όταν τους χρησιμοποιείς.

5. Αγόρασε την καλύτερη ποιότητα

Θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν διάφορες τιμές στους υαλοκαθαριστήρες. Αυτό έχει να κάνει με την ποιότητά τους. Προτίμησε πάντα τους ακριβότερους για να εξασφαλίσεις τη μέγιστη απόδοση και αντοχή σε κάθε είδους καιρική συνθήκη. Μην ξεχνάς πως ότι πληρώνεις παίρνεις, έτσι και το λάστιχο των υαλοκαθαριστήρων θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν υψηλότερης ποιότητας.

Πηγή: asfaleiaautokinitou.gr