Ενημερωθείτε σχετικά με τα πέλλετ

Ενημερωθείτε σχετικά με τα πέλλετ

Ενημερωθείτε σχετικά με τα πέλλετ 1000 667 phoenixdaamt

ΠΕΛΛΕΤ

Ξεκίνησαν σαν ενναλακτική μορφή θέρμανσης και κατέληξαν να αποτελούν πρώτη επιλογή καυσίμου στη σημερινή εποχή. Πρόκειται για ένα είδος φιλικό προς το περιβάλλον που προέρχεται από ξύλο ή από βιομάζα. Τα πέλλετ ή συσσωματώματα ξύλου κατασκευάζονται κυρίως από πριονίδι ή άλλα απόβλητα από πριστήρια και μονάδες επεξεργασίες ξύλου.
Μαζί με την συχνή και αυξανόμενη χρήση τους όμως προέκυψαν αρκετά ερωτήματα για την επιλογή τους ως βασικό είδος θέρμανσης.

ΑΠΟΔΟΣΗ

Απαλλαγμένο από κάθε υγρασία και συμπιεσμένο σε μικρούς κυλίνδρους χωρίς την όποια προστιθέμενη συγκολλητική ουσία η θερμιδική απόδοση των pellet ανέρχεται στα 4500 kcal/kg. Ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και οικολογική μιας και οι ποσότητες του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που απελευθερώνονται κατά την καύση δεσμεύονται πάλι από τα φυτά για τη δημιουργία της βιομάζας. Με λίγα λόγια ιδανικό για την θέρμανση της οικίας σου αλλά και για την συμβολή σου στην προστασία του περιβάλλοντος.

ΤΙΜΗ

Συνεχίζει να παραμένει παρά της αυξομειώσεις της τιμής του κατά καιρούς ένα από τα οικονομικότερα καύσιμα. Λύση που σου δίνει δυνατότητα οικονομίας της τάξης του 50% – 70%.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του. Χωρίς ημερομηνία λήξης αποθηκεύεται εύκολα και γρήγορα στο μέρος της επιλογής σας. Η συσκευασία τους, συνήθως σακούλες των 15 κιλών, προσφέρουν μηδέν απώλεια του προϊόντος και εύκολη την προμήθεια αυτού. Η σωστή τοποθέτηση τους σε μέρος χωρίς υγρασία και η μη επαφή με τον χειρότερο τους εχθρό, το νερό, μπορεί να καταστήσει την αποθήκευση ασφαλή και πολυετή.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Η επιλογή της ποιότητας του pellet σχετίζεται με το που θα χρησιμοποιηθεί.
Για οικιακή θέρμανση συνιστάται να χρησιμοποιούνται οι κατηγορίες Α1 και Α2, που περιλαμβάνονται στο Ευρωπαϊκό Πρότυπο ΕΝ14961-2, και μπορούν να χαρακτηριστούν με τον όρο ENplus. Η κατηγορία Α1είναι τα ανώτερης ποιότητα pellet ξύλου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οικιακούς λέβητες και σόμπες pellet, ενώ η Α2 ενδείκνυται για μεγαλύτερες εγκαταστάσεις. Η διαφορά τους είναι πως το δεύτερο παράγει μεγαλύτερη ποσότητα στάχτης με αποτέλεσμα, πρώτον, να μειώνεται η καύση του υπόλοιπο προϊόντος, λόγω της πολύ συχνής συσσώρευσης τέφρας και δεύτερον ο πελάτης να αναγκάζεται γρηγορότερα να προβεί στην καθαριότητα του λέβητα. Ως συνέπεια έχουμε πολύ μεγάλη μείωση της απόδοσης του καυστήρα αλλά και χρόνου του πελάτη.
Τέλος για βιομηχανικές εφαρμογές χρησιμοποιούνται τα pellet της κατηγορίας Β τα οποία δεν ανήκουν στο παραπάνω Ευρωπαϊκό Πρότυπο.

Όπως είδαμε η θέρμανση με pellet μετράει πολλά πλεονεκτήματα αλλά δεν παύει να επιφέρει και κινδύνους. Ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσει κάποιος πως η αγορά του είναι ποιοτική και του προσφέρει τον κύριο λόγο που στράφηκε στα pellet, αποταμίευση, και όχι ζημία, είναι η εμπιστοσύνη στον προμηθευτή του και η αναδρομή στην παροιμία πως ‘’Ότι είναι φθηνό πληρώνεται ακριβά και ότι είναι ακριβό κοστίζει φθηνά’’.